Ви потрапили на сайт
BAYADERA GROUP
Один з найбільших алкогольних холдингів у Східній Європі.
ВИ ДОСЯГЛИ ВІКУ ЛЕГАЛЬНОГО СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ У ВАШІЙ КРАЇНІ?
ні

Підтверджуючи ваш вік ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності та захисту персональних даних

ua
ua
23.07.2023
У ЗОЛОТОНОШІ ВІДКРИТО ВАЖЛИВЕ ВІДДІЛЕННЯ МЕДИКО-СОЦІАЛЬНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ ТА ІНШИХ ВРАЗЛИВИХ ГРУП НАСЕЛЕННЯ

Золотоноша, 20 жовтня 2023 - Сьогодні в місті Золотоноша відбулося урочисте відкриття нового відділення медико-соціальної реабілітації у Центрі надання соціальної допомоги. Це значуща подія, яка дозволить забезпечити якісну медичну та соціальну підтримку особам, які постраждали внаслідок військових дій, а також іншим вразливим категоріям населення.

Відкриття відділення медико-соціальної реабілітації стало можливим завдяки спільним зусиллям і підтримці місцевої влади та благодійників, зокрема VPLYV Fund. Це нове відділення є логічним продовженням інших успішних проєктів, реалізованих в Золотоноші, які спрямовані на покращення якості життя вразливих груп населення.

Відділення медико-соціальної реабілітації в місті розпочало свою діяльність у 2020 році. У цьому році було створено спеціалізоване відділення для реабілітації дітей з інвалідністю. Ця ініціатива забезпечила дітей необхідними медичними та психологічними послугами в безпосередній близькості до дому.

На сьогодні відділення обслуговує від 80 до 100 дітей щороку, включаючи дітей внутрішньо переміщених осіб, які проживають у громаді. Для підвезення дітей використовують два спеціалізованих автомобілі, що забезпечує доступність послуг для жителів прилеглих сіл.

Протягом 2022 року попит на психологічну підтримку збільшився на 50%, а запити на реабілітаційні послуги зросли на 40%. Основні запити надходили від осіб, які постраждали внаслідок війни, осіб з інвалідністю та ветеранів. На жаль, центр не міг задовольнити всі запити для дорослого населення через відсутність відповідних приміщень для проведення реабілітації.

Впровадження нового відділення для дорослих стало можливим навесні 2023 року завдяки спільним зусиллям команди та підтримці місцевої влади та благодійників. Ремонтні роботи були проведені у центрі, придбано необхідне реабілітаційне обладнання і проведено навчання фахівців.

Міська влада виділила 1,6 млн гривень на ремонтні роботи та благоустрій території, в той час, як VPLYV Fund інвестував 1,0 млн гривень у закупівлю обладнання для відділення. Нове відділення надасть до 160 годин реабілітаційних занять на місяць та підтримає від 25 до 50 осіб щомісяця, в залежності від тривалості курсів та складності травм. Воно також впроваджує первинну психологічну допомогу як частину комплексних послуг з реабілітації.

Ігор Табурець, голова Черкаської обласної військової адміністрації, підкреслив: "Реалізація цього проєкту відповідає пріоритетним завданням державної політики щодо відновлення фізичного та психічного здоров'я ветеранів, їх сімей та інших громадян. Цей проєкт демонструє важливість надання соціальних послуг на місцях та є прикладом успішного державно-приватного партнерства в боротьбі з труднощами соціальної адаптації та інтеграції, які виникли внаслідок багатьох чинників, включаючи агресію РФ проти України."

Віталій Войцехівський, народний депутат України, додав: "Сьогоднішня подія, відкриття реабілітаційного відділення, є результатом спільної роботи команди різних структурних підрозділів виконавчого комітету нашої громади. Реабілітація в місцевій громаді для пенсіонерів та дітей з інвалідністю існує вже понад два роки. Цей проєкт призначений для реабілітації військовослужбовців після поранень та всіх громадян, які постраждали внаслідок війни. Я сподіваюся, що це лише початок великої роботи, результати якої дозволять нам допомагати іншим громадам і розвивати наш заклад."

Віта Миколаюк, голова правління VPLYV Fund, підсумувала: "Золотоніський центр є надійним партнером, що в своїй діяльності реалізовує принцип забезпечення якості життя людини та забезпечує сталість реалізованих проєктів. Загальною метою цього останнього проєкту є створення умов для комплексної реабілітації людей, які отримали травми внаслідок військових дій. Проєкт призначений допомогти відновити людині після отриманих травм, сприяти її соціалізації та збереженню родин, оскільки допомогу можуть отримати і члени сімей постраждалих. Послуги надаються максимально наближено до людини та її місця проживання, що має важливе значення, оскільки часто людина потребує тривалої реабілітації."

Це відкриття має велике значення для міста Золотоноша та Черкаської області загалом, оскільки воно спрямоване на покращення якості життя вразливих груп населення та надає важливу підтримку особам, які постраждали внаслідок військових дій.